Capitolul 1.11. Rezumat

In jos

Capitolul 1.11. Rezumat

Mesaj  zooky la data de Mier Mar 18, 2009 12:50 am

In acest punct am acoperit ceea ce, conventional, poate fi numit esenta lui C. Cu aceste citeva caramizi, este posibil sa scrieti programe utile de marime considerabila dar ar fi o buna idee daca v-ati odihni mai mult inainte de a face asa ceva.
Exercitiile care urmeaza au intetia de a va oferi sugestii pentru programe de o complexitate oarecum mai mare decit cele prezentate in acest capitol.
Dupa ce reusiti sa aveti sub control aceasta parte a lui C, ar fi demn de efortul dumneavoastra sa cititi mai departe, deoarece caracteristicile lui C acoperite in urmatoarele citeva capitole sint cele in care puterea si expresivitatea limbajului devin aparente.

Exercitiul 1.19. Scrieti un program "detab" care inlocuieste taburile din intrare cu numarul potrivit de blancuri pentru a sari pina la urmatorul stop de tab. Presupuneti un set fixat de stopuri de tab, fie din n in n pozitii.

Exercitiul 1.20. Scrieti un program "entab" care inlocuieste siruri de blancuri cu numarul minim de taburi si blancuri pentru a obtine o aceasi spatiere. Folositi aceleasi stopuri de tab ca si detab.

Exercitiul 1.21. Scrieti un program pentru a "impaturi" liniile de intrare lungi dupa ultimul caracter neblanc care apare inainte de a n-a coloana a intrarii, unde n este un parametru. Asigurati-va ca programul dumneavoastra lucreaza inteligent cu liniile foarte lungi, chiar daca nu e nici un tab sau blanc inainte de coloana specificata.

Exercitiul 1.22. Scrieti un program care sa elimine toate comentariile dintr-un program C. Nu uitati sa minuiti adecvat sirurile dintre ghilimele si constantele de caractere.

Exercitiul 1.23. Scrieti un program pentru a verfica un program C din punct de vedere al erorilor de sintaxa rudimentare ca de exemplu: paranteze neperechi. Nu uitati ghilimelele, atit cele simple cit si cele duble si comentariile. (Acest program este greu daca il faceti la cazul cel mai general.)
avatar
zooky
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 147
Data de inscriere : 15/03/2009
Varsta : 25
Localizare : Cernatesti City

Vezi profilul utilizatorului http://e-learning.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum