Capitolul 1. INITIEREA

In jos

Capitolul 1. INITIEREA

Mesaj  zooky la data de Mier Mar 18, 2009 12:39 am

1.1 Pornirea
1.2 Variabile si aritmetica
1.3 Instructiunea For
1.4 Constante simbolice
1.5 O colectie de programe utile
1.6 Tablouri
1.7 Functii
1.8 Argumente - apelul prin valoare
1.9 Tablouri de caractere
1.10 Domenii. Variabile externe
1.11 RezumatSa incepem cu o introducere rapida in C. Scopul nostru este sa preezentam elementele esentiale ale limbajului in programe reale, fara insa a ne impotmoli in detalii, reguli formale si exceptii. In acest punct al expunerii nu incercam sa fim completi si nici macar foarte precisi (mentionam totusi ca exemplele vor sa fie corecte). Dorim sa va aducem cit mai repede posibil in punctul in care veti fi capabili sa scrieti programe utile si, pentru aceasta, ne-am concentrat asupra fundamentelor: variabile si constante, aritmetica, controlul fluxului, functii si rudimente de operatii de I/O. Am lasat deoparte intentionat din acest capitol acele caracteristici ale limbajului C care sint de importanta vitala in scrierea programelor mai mari. Acestea includ pointerii, structurile, majoritatea din bogatul set de operatori ai lui C, anumite instructiuni de control al fluxului si o multime de detalii.
Acest mod de abordare are neajunsurile lui, desigur. Cel mai notabil este acela ca povestea completa a caracteristicilor oricarui limbaj de programare nu este gasita intr-un singur loc, iar o initiere in el, fiind scurta, poate induce in eroare. Deoarece exemplele nu pot folosi intreaga putere a lui C, ele nu sint atit de concise si de elegante pe cit ar putea fi. Am incercat sa minimalizam aceste efecte, dar fiti atenti!
Un alt neajuns este acela ca in capitolele urmatoare vom repeta in mod necesar cite ceva din acest capitol. Speram ca aceasta repetitie va va ajuta mai mult decit va va plictisi. In orice caz, programatorii experimentati vor fi capabili sa extrapoleze din materialul din acest capitol propriile lor nevoi de programare. Incepatorii vor putea scrie mici programe, similare celor prezentate de noi. Ambele grupe pot folosi acest capitol drept cadru pentru descrierile riguroase care incep cu Capitolul 2.
avatar
zooky
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 147
Data de inscriere : 15/03/2009
Varsta : 25
Localizare : Cernatesti City

Vezi profilul utilizatorului http://e-learning.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum